Egyszerű, jól bevált receptjeim

2020. március 24. 18:00 - petitedori

Pestós tészta felturbózva

Még egyetemista korunkban fedeztük fel a pestos tésztát, mint konyhai remekművet. Egy zacskó tészta, egy kis üveg pesto, jobb napokon rá egy kis sajt és kész is. Olcsó is, gyors is, laktató is. Na, hát ez az étel önmagában is kiváló karanténkaja lenne, de most kicsit felturbóztam tejszínnel és csirkével. 

Hozzávalók

350 g csirkemell filé
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 tk. zöld pesto
200 ml főzőtejszín
2 ek. olaj
só, bors
szerecsendió
sajt
tészta

img_32522_1.jpg

Elkészítés

Lobogó, sós vízben tésztát főzünk, al dentére.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csirkemellet tisztítjuk, majd felkockázzuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ízlés szerint 1 lapos kk. cukorral karamellizálhatjuk is, mert minden étel finomabb karamellizált hagymával, hiszen így a sós és édes ízek tökéletesen kiegészítik egymást. De ez ízlés kérdése, természetesen elhagyható ez a lépés. Rádobjuk a fokhagymát, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Ezután mehet rá a csirke, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Ha szépen kifehéredett mindenhol a csirke akkor mehet rá a pesto (én üvegeset használtam, de persze házival is lehet), kettőt keverünk rajta és felöntjük a tejszínnel. Csipetnyi szerecsendiót teszünk bele, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ezután még néhány percig rotyogtatjuk - ezalatt besűrűsödik -  és kész is.
Akkor a legfinomabb, ha a tésztát is belekeverjük a szószba, így is főzzük még egy percig, és parmezánt reszelünk a tetejére.

img_32782_1.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjszepenotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr5415547312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egyszerű, jól bevált receptjeim
süti beállítások módosítása