Egyszerű, jól bevált receptjeim

2020. március 18. 12:30 - petitedori

Egyszerű kevert almás süti

Egy újabb gyors desszert recept ötlet azokra az időkre, amikor csínján kell bánni a hozzávalókkal, ha már a világvégére készülünk. Az alma sokáig eláll, viszont magában egy idő után eléggé unalmas. Ha viszont te sem tonnaszámra vetted meg a lisztet, meg a cukrot, akkor jó szívvel ajánlom ezt a receptet, mivel elég takarékos megoldás ebből a szempontból. Ajánlom továbbá azoknak, akik hozzám hasonlóan ennének egy jó almás pitét, de ahhoz azért mégis csak túl lusták.

Eredeti recept innen.

almasfel1.jpg

Hozzávalók

4-5 db közepes alma (kb. 1 kg)
1 cs. vaníliás cukor
100 g cukor
100 g vaj
160 g liszt (BL-55)
2 tojás
fél cs. sütőpor
fahéj ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés).
Az almát meghámozzuk (na jó, ha te akkor készíted ezt a receptet, amikor már eljött a világvége, és nem csak készülünk rá, akkor ne hámozd meg, jól fog jönni az extra tápanyag!!!!), majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal, félretesszük. 
A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, beletörjük a tojásokat és fehéredésig keverjük. A sütőport és a lisztet, valamint az olvasztott vajat is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük, és a végén belekeverjük a kissé kinyomkodott fahéjas almát. 
A keveréket vajazott, lisztezett tepsibe kanalazzuk, szépen eloszlatjuk.
180 fokon kb. 45 percig, de leginkább tűpróbáig sütjük.

almasfel2.jpg

Jó étvágyat!

Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjszepenotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr5415532430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egyszerű, jól bevált receptjeim
süti beállítások módosítása