Egy újabb gyors desszert recept ötlet azokra az időkre, amikor csínján kell bánni a hozzávalókkal, ha már a világvégére készülünk. Az alma sokáig eláll, viszont magában egy idő után eléggé unalmas. Ha viszont te sem tonnaszámra vetted meg a lisztet, meg a cukrot, akkor jó szívvel ajánlom ezt a receptet, mivel elég takarékos megoldás ebből a szempontból. Ajánlom továbbá azoknak, akik hozzám hasonlóan ennének egy jó almás pitét, de ahhoz azért mégis csak túl lusták.
Eredeti recept innen.
Hozzávalók
4-5 db közepes alma (kb. 1 kg)
1 cs. vaníliás cukor
100 g cukor
100 g vaj
160 g liszt (BL-55)
2 tojás
fél cs. sütőpor
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés).
Az almát meghámozzuk (na jó, ha te akkor készíted ezt a receptet, amikor már eljött a világvége, és nem csak készülünk rá, akkor ne hámozd meg, jól fog jönni az extra tápanyag!!!!), majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal, félretesszük.
A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, beletörjük a tojásokat és fehéredésig keverjük. A sütőport és a lisztet, valamint az olvasztott vajat is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük, és a végén belekeverjük a kissé kinyomkodott fahéjas almát.
A keveréket vajazott, lisztezett tepsibe kanalazzuk, szépen eloszlatjuk.
180 fokon kb. 45 percig, de leginkább tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Dóri
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.