Egyszerű, jól bevált receptjeim

2020. április 15. 16:29 - petitedori

Az igazi karanténkaja: chilis bab

Egyik legnagyobb kedvencünk a családban a chilis bab. Amúgy is sokszor készítjük, de most a karantén ideje alatt még többször előkerül. Az egyik legjobb választás, ha nem akarunk sokat a konyhában pepecselni - akkor is, ha már nincs otthon friss hozzávaló, amiből ebédet varázsolhatnánk az asztalra. 

Nem biztos, hogy ez a klasszikus mexikói chilis bab receptje, de évek óta így készítem és nagyon bevált, eddig még sosem érkezett rá panasz. Konzervbontogatással, hagyma aprítással, főzéssel együtt 25 perc alatt megvan. A leírt mennyiségnél természetesen kisebb adagot is lehet készíteni belőle, csak nem érdemes :)

chilis.jpg

Hozzávalók

2 ek. olaj
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kg darált hús (sertés/marha)
500 ml passata
2 konzerv csemegekukorica
3 konzerv vörösbab
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 tk. majoranna
1 tk. cukor
ízlés szerint chilipor
só, bors ízlés szerint
1-2 dl víz

Elkészítés

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, mikor már üveges, rádobjuk a vékonyra szelt fokhagymát is. Néhányszor átkeverjük - vigyázva, hogy a fokhagyma le ne égjen -, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáöntjük a passatat (paradicsompürével, paradicsomlével és paradicsommal is működik), az összes többi fűszert hozzáadjuk, majd egyet rottyantunk rajta. 

A lecsöpögtetett konzerv babot és kukoricát is hozzá tesszük, kis vizet adunk hozzá és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg minden szépen megpuhul és az étel kissé besűrűsödik (kb. 15 perc).

Érdemes folyamatosan kóstolgatni közben, mert könnyű megszaladni a chilivel.

Azonnal fogyasztható, de ez nálunk az az étel, amit még jobban kedvelünk egy éjszaka pihentetés után, ha még jobban összeértek az ízek. :)

Jó étvágyat!

Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjszepenotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr1615614976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egyszerű, jól bevált receptjeim
süti beállítások módosítása