Egyszerű, jól bevált receptjeim

2020. április 22. 12:45 - petitedori

Olaszos tepsis zöldséges csirke

A kert nélküli lakásban élők biztosan megtapasztalták már, hogy mennyire lehet sóvárogni egy kis kerti grillezés, egy jó kis csirkesaslik iránt. Valami ilyesmi indíttatásból készítettük el először ezt tepsis zöldséges csirkét, és azóta is a meleg tavaszi napok egyik kedvenc fogása.

Az előkészületek, mire az összes zöldséget felkockázzuk, kicsit sokáig tartanak, de összességében nincs vele sok munka. A zöldségek természetesen tetszés szerint kombinálhatók, például édesburgonya, padlizsán is mehet bele.

img_38221_1.jpg

Hozzávalók

600 g csirkemellfilé
500 g csiperke
2 db kaliforniai paprika
4-5 db sárgarépa
2 db lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 cukkini
3 db burgonya
2+2 ek. olaj
2 ek. méz
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregánó
1 tk. majoranna
só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkét apró kockákra (kb. 2x2 cm) vágjuk, sózzuk, borsozzuk és 2 ek. olajon fehéredésig pirítjuk.

A zöldségeket alaposan megmossuk, és szépen felkockázzuk nagyjából hasonló méretű darabokra. A hagymát csak nagyobb szeletekre vágjuk, a fokhagymát csak pucoljuk és a gerezdeket egyben tesszük a többihez. Egy magasabb falú tepsibe halmozzuk, hozzáadjuk a megpirított csirkét is. 

Egy bögrében kikeverjük a fűszereket: 2 ek. tetszés szerinti olajhoz hozzáadjuk a mézet, a fűszereket (oregánó, bazsalikom, majoranna, só, bors), alaposan összekeverjük és ráöntjük a tepsiben lévő zöldséges csirkés keverékre. 2 nagyobb kanál segítségével jól eloszlatjuk a szószt, többször átforgatjuk, hogy egyenletesen jusson mindenhova. Alufóliával letakarjuk.

Sütőbe tesszük, 170 fokon (légkeverés) kb. 1 óra alatt sütjük a fólia alatt, közben néhányszor átkeverjük, meglocsolgatjuk a szósszal. Ha megpuhultak a zöldségek, levesszük az alufóliát, és magasabb fokozaton 15 perc alatt rápirítunk.

Melegen fogyasszuk!

img_38171_1.jpg

Jó étvágyat!

Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjszepenotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr7615615044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egyszerű, jól bevált receptjeim
süti beállítások módosítása