Egyszerű, jól bevált receptjeim

2020. március 28. 14:40 - petitedori

Túrópalacsinta

A túrópalacsinta pillanatok alatt elkészül, emellett egy könnyű desszert, nem émelyítően édes és néhány alapanyagot lecserélve pedig bármilyen diétába beilleszthető. Az eredeti recept (amit sajnos nem találtam meg, hogy hol olvastam) egy IR-barát verzió volt, zabpehelyliszttel és negyedannyi édesítővel készült. De gyakorlatilag bármilyen liszttel (sima búza, kókusz, mandula, zabpehely) és bármilyen édesítővel is működik, viszont a liszt típusától függően eggyel több tojást is felvehet.
Én most egy hagyományosabb verziót készítettem, félzsíros, rögös túróval.

img_33791_1.jpg

Hozzávalók

500 gramm túró
2 nagy tojás
3 ek. porcukor
110 gramm mandulaliszt
7 gramm sütőpor (fél csomag)

img_340312.jpg

Elkészítés

A túrót egy nagyobb tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, lisztet, sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával. Olajjal/kókuszolajjal vékonyan kikent teflon bevonatú serpenyőbe evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk, szétlapítgatjuk és közepes lángon addig sütjük az egyik oldalát, míg szilikonlapát segítségével már könnyen elválik a serpenyőtől, ezután a másik oldalát is megsütjük. Gyümölccsel, mézzel, vagy mogyorókrémmel tálaljuk.

img_33891_1.jpg

Jó étvágyat!

Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjszepenotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr4115566620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egyszerű, jól bevált receptjeim
süti beállítások módosítása