A túrópalacsinta pillanatok alatt elkészül, emellett egy könnyű desszert, nem émelyítően édes és néhány alapanyagot lecserélve pedig bármilyen diétába beilleszthető. Az eredeti recept (amit sajnos nem találtam meg, hogy hol olvastam) egy IR-barát verzió volt, zabpehelyliszttel és negyedannyi édesítővel készült. De gyakorlatilag bármilyen liszttel (sima búza, kókusz, mandula, zabpehely) és bármilyen édesítővel is működik, viszont a liszt típusától függően eggyel több tojást is felvehet.
Én most egy hagyományosabb verziót készítettem, félzsíros, rögös túróval.
Hozzávalók
500 gramm túró
2 nagy tojás
3 ek. porcukor
110 gramm mandulaliszt
7 gramm sütőpor (fél csomag)
Elkészítés
A túrót egy nagyobb tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, lisztet, sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával. Olajjal/kókuszolajjal vékonyan kikent teflon bevonatú serpenyőbe evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk, szétlapítgatjuk és közepes lángon addig sütjük az egyik oldalát, míg szilikonlapát segítségével már könnyen elválik a serpenyőtől, ezután a másik oldalát is megsütjük. Gyümölccsel, mézzel, vagy mogyorókrémmel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Dóri
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.