Egyszerű, jól bevált receptjeim

2020. április 18. 11:51 - petitedori

Kovászmentő csokis keksz

A fél országhoz hasonlóan mi is nagy kovásznevelésbe kezdtünk. Viszont rendkívül zavaró a nagy mennyiségű kidobásra ítélt maradék kovász, ezért elkezdtünk megoldás után kutatni. Eddig ez az amerikai csokis keksz a kedvenc. Ha te sem tudod, mihez kezdj a maradék kovászoddal, próbáld ki ezt a receptet! 

Eredeti recept a Make it dough oldalról.

img_37981_1.jpg

Hozzávalók

125 g maradék kovász
300 g búzaliszt (BL-55)
125 g cukor
75 g vaj
1 tojás
0,5 tk. sütőpor
1 tk.só
1 tk. vanília aroma
pici víz
100 g ét/fehércsoki/szárított áfonya

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót. Egy másikban pedig habverővel a cukrot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, majd hozzáadjuk a kovászt és a vaníliát, elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és kézzel szépen összegyúrjuk. Ha szükséges, egy pici szobahőmérsékletű vizet is hozzáadhatunk (max. egy negyed-fél felespohárnyi). A legvégén hozzáadjuk a csokit, vagy szárított áfonyát és ezzel is összekeverjük. A tálat letakarjuk, 30 percet pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A masszából nedves kézzel golyókat formázunk, a sütőpapírra helyezzük és ujjunkkal kissé ellapítjuk.

15 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Így egy puha, omlós kekszet kapunk, ha keményebb, klasszikusabb kekszet szeretnénk, süssük kicsit tovább.

img_38021_1.jpg

img_38041_1.jpg

 

Címkék: kovász desszert
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maradjszepenotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr2215621044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egyszerű, jól bevált receptjeim
süti beállítások módosítása