Egy végtelenül egyszerű, gyors és egészséges desszert a tápióka puding.
Hozzávalók (4 főre)
100 g tápióka gyöngy
3 dl víz
6 dl tej, vagy növényi tej
édesítő/cukor ízlés szerint
vanília aroma
Elkészítés
A tápiókát egy kis lábasban beáztatjuk 15-20 percre 3 dl vízbe. Ha felszívta a vizet, felöntjük a (növényi) tejjel, ízesítjük vaníliaaromával és cukorral, vagy édesítőszerrel, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett krémes puding állagúra főzzük. Bármilyen friss, konzerv, vagy aszalt gyümölccsel, illetve gyümölcspürével remek párosítás.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.