Bevallom őszintén, ez most egy kis csalás lesz, mivel a káposztát a fagyasztóból szedtem ki. Ennek ellenére nem tartom egy bonyolult ételnek, a fűszerezésen és az előkészületeken kívül nagy macera nincs vele, magában elfődögél. A másik, amiért ide illőnek találom a receptet, az pedig az, hogy pont most adom le a Tescos rendelésünket a jövőhétre, és gyakorlatilag attól függetlenül, hogy nem tervezek székelykáposztát készíteni, minden hozzávaló lesz hozzá itthon.
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta
60 dkg sertéscomb
25 dkg füstölt sertéscsülök (elhagyható)
2 kis fej vöröshagyma
3 db babérlevél
10-15 szem fekete bors
fűszerpaprika
köménymag
só
olaj
tejföl a habaráshoz és tálaláshoz
1 púpozott ek. liszt a habaráshoz
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát 3 ek. olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a felkockázott húsokat, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és pörkölt-szerűre főzzük.
Ha körülbelül félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a savanyú káposztát. Pótoljuk a vizet, hogy éppen ellepje a káposztát.
Alacsony lángon, néhányszor megkavarva főzzük, míg minden szépen megpuhul a hús és a káposzta is, és kicsit össze nem érnek az ízek.
Ezen a ponton meg is lehet állni, viszont ilyenkor én még tejföllel be szoktam habarni (egy kis pohár tejfölben elkeverünk 1 púpozott evőkanál lisztet, majd a káposzta főzőlevéből adagolunk bele a hőkiegyenlítés miatt, a végén pedig a káposztához keverjük.
Még pár percig főzzük. Melegen, extra tejföllel tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.